Ontdek de magie van Raku-stoken op het Franse platteland!

Omarm de kunst van Raku-stoken te midden van de betoverende schoonheid van het Franse platteland. Deze zomer nodigen we je uit in de Bourgogne voor een unieke en inspirerende ervaring, waar creativiteit en natuur samenkomen in een perfecte harmonie.

 

Wat is Raku? Raku is niet zomaar een kunstvorm; het is een beleving, een reis naar het hart van creativiteit. Met zijn oorsprong in het oude Japan, heeft Raku zich ontwikkeld tot een expressieve keramiekstijl die draait om spontaniteit, vuur en verbinding met de natuurlijke elementen.

 

Wat kun je verwachten:

 • Cursus op maat: Of je nu totaal geen of juist veel ervaring hebt met keramiek, onze cursussen zijn ontworpen voor alle niveaus. Onze instructeurs begeleiden je stap voor stap in de fascinerende wereld van Raku.

 • Persoonlijke begeleiding: Om alle deelnemers op de juiste manier te kunnen begeleiden, beperken we de groepsgrootte tot maximaal 6 deelnemers. 
 • Betoverende locatie: Gelegen te midden van de glooiende heuvels en weelderige velden van het Franse platteland, biedt onze cursuslocatie de ideale omgeving om je creativiteit te laten bloeien. Laat je inspireren door de natuurlijke schoonheid om je heen terwijl je je handen in de klei dompelt.

 • Inclusief culinaire verwennerij: Geniet van een zorgeloze ervaring, want bij de cursusprijs zijn dagelijks inbegrepen: ontbijt, lunch, een gezellige borrel en een heerlijk driegangendiner, verzorgd door een ervaren chef. En dat van een borrel bij aankomst op zondagmiddag tot en met het ontbijt op vrijdagochtend!

 • Gratis overnachten op het terrein: Om de ervaring compleet te maken, bieden we onze deelnemers de mogelijkheid om gratis te overnachten op ons schilderachtige terrein. Daarvoor kom je met je eigen tent, camper of caravan. Douche en toilet zijn beschikbaar in het huis op het terrein. 
  Verblijf je liever in een B&B, hotel of op een camping? Er zijn veel leuke plekken in de omgeving te huur.


Programma:

Aankomst zondagmiddag 

Maandag en dinsdag - handvormen/boetseren van één of meerdere werkstukken (vrije keuze in vorm en aantal), maken van glazuurproeven en een eerste raku proefstook!

Woensdag - dag ter vrije besteding (bijvoorbeeld wandelen of fietsen langs het Canal du Nivernais)

Donderdag - glazuren en raku-stoken

Vrijdag - vertrek na het ontbijt

 

Waarom je mee moet doen:

 • Laat je creativiteit de vrije loop in een idyllische omgeving.
 • Ontmoet gelijkgestemde keramiekliefhebbers.
 • Ervaar de vreugde van het creëren met je eigen handen en vuur.
 • Geniet van heerlijke maaltijden en verblijf kosteloos met uitzicht op de Franse heuvels.

 

Schrijf je nu in! Grijp deze kans om de kunst van Raku te ontdekken en je zomer te vullen met creativiteit, inspiratie en voldoening. Wees er snel bij, want er zijn maar zes plaatsen beschikbaar. Mail je aanmelding naar info@centimeterkeramiek.nl.

Data en prijzen: 

Cursusweek van zondag 21 t/m vrijdag 26 juli 2024

Cursusweek van zondag 18 augustus t/m vrijdag 23 augustus 2024

Een cursusweek kost normaal gesproken € 995,- per persoon (all-inclusive), echter ter introductie bieden we de weken in 2024 aan voor € 895,-.

Kom en beleef de kunst van Raku-stoken te midden van de rustgevende pracht van het Franse platteland. Jouw artistieke avontuur wacht!