cursus pottenbakken 'draaien en decoreren'

Cursus Pottenbakken

Pottenbakken is een eeuwenoud ambacht. Het is fantastisch om de technieken onder de knie te krijgen en je eigen eindproducten te maken. Ik neem je stap voor stap mee in het proces van pottenbakken en verschillende soorten klei, decoratietechnieken en glazuren. Ik leer je de (basis)technieken van het pottenbakken op een elektrische draaischijf. Persoonlijke begeleiding vind ik erg belangrijk. Om die reden geef ik aan maximaal 6 personen tegelijk les. Als je de (basis)technieken kent, wat hebt kunnen oefenen en je eerste eigen werkstukken hebt gemaakt, dan gaan we aan de slag met decoratie- en glazuurtechnieken.

Ben je al wat verder in het pottenbakken? Geen probleem, dan maken we in overleg een lesprogramma voor jou.

Deze cursus bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur en kost €188,- per persoon. Dit is inclusief gebruik van materiaal voor 6 werkstukken: klei, glazuur en twee keer stoken van je werk in de keramiekoven. Wil je meer werkstukken maken? Geen probleem! Tegen betaling van de extra materiaal- en stookkosten, maak je zoveel je wilt.
Mocht je een les verhinderd zijn, dan is er aan het einde van de zes lessen een inhaalmoment (kan op een andere dag zijn dan je standaard lesdag). 

Proefles

Wil je eerst uitproberen of draaien op de draaischijf iets voor jou is voordat je aan een 6-delige cursus begint? Begin dan met een proefles. Een proefles duurt 2 uur en is voor minimaal 2 en maximaal 6 personen. Deze kost € 46,- per persoon. Het is een eerste ervaring met klei op de draaischijf en wat uitleg over de basistechnieken. In het gunstige geval hou je aan de proefles één werkstukje over. Ik werk dat voor je af en glazuur het. Dit kun je op een later moment ophalen. Een leuke herinnering.
Maak je meer werkstukken die je allemaal wilt behouden? Dan kan ik ook deze tegen een meerprijs van € 4,- per extra werkstuk voor je afwerken en bakken.

Besluit je na een proefles een 6-delige cursus pottenbakken te willen doen, dan krijg je 10% korting op de cursusprijs (als je binnen 6 maanden na de proefles start met de cursus).

 

Pottenbak tweedaagse

Een heel weekend niets dan klei, glazuur en gezelligheid! Tijdens deze 2-daagse weekendworkshop gaan we ons geheel onderdompelen in het pottenbakken.
Maximum groepsgrootte is 6 personen. Je kan je individueel inschrijven, met een vriend(in) of als groep. Beide starten dagen om 10.00 en eindigen om 17.00 uur. Hierbij gebruiken we het laatste half uur om op te ruimen en schoon te maken.
De kosten zijn €188,- per persoon. Dit is inclusief 10 kg klei, glazuur en het bakken van twee werkstukken. Maak je meer werkstukken, dan kan ik die tegen een meerprijs voor je bakken. Ook inbegrepen op beide dagen zijn koffie/thee/water en een eenvoudige lunch.