cursussen pottenbakken 

Bij CentiMeter Keramiek kun je in verschillende lessen of cursussen kennis maken het eeuwenoude ambacht pottenbakken

pottenbak tweedaagse

Een heel weekend niets dan klei, decoreren en gezelligheid! Tijdens deze 2-daagse weekendworkshop gaan we ons geheel onderdompelen in het pottenbakken. We nemen je stap voor stap mee in het proces van pottenbakken en verschillende soorten decoratietechnieken. Je leert de (basis)technieken van het pottenbakken op een elektrische draaischijf.
Dag 1 staat in het teken van draaien, nog meer draaien en de eerste werkstukken maken.
Dag 2 is er ruimte om gemaakt werk van dag 1 af te werken en te decoreren. En natuurlijk meer te draaien. Je hebt tenslotte ‘vlieguren’ nodig om het pottenbakken onder de knie te krijgen.

Deze tweedaagse is een gezellig, ontspannen weekend waarin je veel leert over pottenbakken, materialen en technieken. Heb je al wat ervaring met draaien en heb je specifieke wensen om te leren, dan gaan we daaraan werken. We leveren zo veel mogelijk maatwerk.

Maximum groepsgrootte is 6 personen. Je kan je individueel inschrijven, met een vriend(in) of als groep. Beide starten dagen om 10.00 en eindigen om 17.00 uur. Hierbij gebruiken we het laatste half uur om op te ruimen en schoon te maken.
De kosten zijn €216,- * per persoon. Dit is inclusief klei, glazuur en het bakken van vier werkstukken. Maak je meer werkstukken, dan kunnen we die tegen een meerprijs voor je bakken. Je kunt het werk op een later moment ophalen (of we kunnen het opsturen tegen handelings- en verzendkosten van € 12,50).
Ook inbegrepen op beide dagen zijn onbeperkt koffie/thee/water met iets lekkers en een lekkere lunch.

 

proefles

Wil je eerst uitproberen of draaien op de draaischijf iets voor jou is? Begin dan met een proefles. Een proefles duurt 2 uur en is voor maximaal 6 personen. Deze kost € 47,50 * per persoon. Het is een eerste ervaring met klei op de draaischijf en wat uitleg over de basistechnieken. In het gunstige geval hou je aan de proefles één werkstukje over. Karin werkt dat voor je af en glazuurt het. Dit kun je op een later moment ophalen (of we kunnen het opsturen tegen handelings- en verzendkosten van € 12,50). Een leuke herinnering.
Maak je meer werkstukken die je allemaal wilt behouden? Dan kan Karin ook deze tegen een meerprijs van € 5,- * per extra werkstuk voor je afwerken en bakken.

cursus pottenbakken 'draaien en decoreren'

Het is fantastisch om de technieken onder de knie te krijgen en je eigen eindproducten te maken. We nemen je stap voor stap mee in het proces van pottenbakken en verschillende soorten klei, decoratietechnieken en glazuren. Je leert de (basis)technieken van het pottenbakken op een elektrische draaischijf. Persoonlijke begeleiding vinden we erg belangrijk. Om die reden geven we aan maximaal 6 personen tegelijk les. Als je de (basis)technieken kent, wat hebt kunnen oefenen en je eerste eigen werkstukken hebt gemaakt, dan gaan we aan de slag met decoratie- en glazuurtechnieken.

Ben je al wat verder in het pottenbakken? Geen probleem, dan maken we in overleg een lesprogramma voor jou.

Deze cursus bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur en kost €216,- * per persoon. Dit is inclusief gebruik van materiaal voor 6 werkstukken: klei, glazuur en twee keer stoken van je werk in de keramiek oven. Wil je meer werkstukken maken? Geen probleem! Tegen betaling van de extra materiaal- en stookkosten, maak je zoveel je wilt.
Mocht je een les verhinderd zijn, dan kun je deze inhalen op een deelatelier-dagdeel (max 1 inhaalles).

* alle genoemde prijzen zijn geldig t/m 30 juni 2024