workshops

CentiMeter Keramiek verzorgt creatieve workshops. Voor de workshops kun je je individueel inschrijven, met een vriend(in) of als groep. 

  • Glazuurworkshop
  • Van klei tot keramiek

glazuurworkshop: decoreren met transfers en/of bijzondere  glazuren

Tijdens deze workshop gaan we keramiek decoreren. Je kunt eigen biscuit werk meenemen. Wat je bijvoorbeeld hebt gemaakt tijdens de 6-delige cursus of het deelatelier. Ook kun je al voorgebakken werk kopen in het atelier dat je kunt glazuren. Je kunt kiezen uit borden, bekers met oor, bekers zonder oor in verschillende formaten, cappuccino kopjes of schaaltjes (afhankelijk van voorraad). 
Je glazuurt zo veel werken als je wil. Wij kunnen na de workshop het werk voor je afbakken tegen voorwaarden en kosten van onze bakservice.  

Deze workshop bestaat uit één deel van 2,5 uur  en kost € 35,- * per persoon. Dit is inclusief glazuren en transfers. Dit is exclusief biscuit (voorgebakken) werkstukken en stookkosten.


van klei tot keramiek

Zin om creatief te doen? Klei dan mee in een 2-delige workshop. In twee delen van 2,5 uur ga je aan de slag met klei om eigen unieke creaties te maken.

Deel 1: met de handen in de klei!

We starten de workshop met uitleg over klei. Hoe pak je het aan, waar moet je rekening mee houden en hoe bereik je het beste resultaat. Daarna ga je zelf aan de slag. Je maakt zelf plakken van klei als basis voor je werkstuk om vervolgens jouw creativiteit erop los te laten. Vaak geven we een seizoensgebonden thema aan de workshops ter inspiratie. 

Deel 2: decoreren en glazuren
De start van deel 2 is spannend. Hoe is jouw creatie uit de oven gekomen? Dat is altijd een verrassing en maakt het 'pottenbakken' ook zo leuk. Dan is het tijd om te decoreren. Na uitleg over kleurgebruik en glazuur ga je zelf aan de slag met kleur/patronen/glazuur.

Deze workshop bestaat uit twee delen van 2,5 uur en kost €100,- * per persoon. Dit is inclusief gebruik van klei, glazuur, gereedschappen, twee keer stoken van je werk in de keramiekoven, koffie/thee/water en iets lekkers. Na de workshop bakken we je werk af en we maken een afspraak om dit op een later moment op te halen (of we kunnen het opsturen tegen handelings- en verzendkosten van € 12,50). 

* alle genoemde prijzen zijn geldig t/m 30 juni 2024