workshops

CentiMeter Keramiek verzorgt creatieve workshops. Inhet atelier in Krimpen aan de Lek, maar ook op locatie. Voor de workshops kun je je individueel inschrijven, met een vriend(in) of als groep. Naast het aanbod in de agenda, kun je me ook benaderen voor specifieke groepsworkshops (vrijgezellenfeest, teamuitje, vriend(inn)endag, kinderfeestje). We bespreken de wensen en in overleg maken we samen een leuk en passend programma.

  • Glazuurworkshop
  • Van klei tot keramiek

glazuurworkshop

Tijdens deze workshop gaan we keramiek decoreren. Je kiest twee items uit die al voorgebakken voor je klaar staan. Je kunt kiezen uit borden, bekers met oor, bekers zonder oor in verschillende formaten of cappuccino kopjes. Je kunt dus bijvoorbeeld een ontbijtsetje samenstellen met een bord en beker. Of voor een set bekers of borden kiezen.
We gaan met deze twee werken aan de slag met verschillende glazuur- en decoratietechnieken. Na de workshop bakken we je werk af en we maken een afspraak om dit op een later moment op te halen (of we kunnen het opsturen tegen handelings- en verzendkosten van € 12,50). 

Deze workshop bestaat uit één deel van 2,5 uur  en kost € 50,- * per persoon. Dit is all inclusief: materialen, stoken van je werk, onbeperkt koffie/thee/water en iets lekkers.

Tegen meerprijs kan deze workshop ook op locatie worden aangeboden. Vraag naar de mogelijkheden.


van klei tot keramiek

Zin om creatief te doen? Klei dan mee in een 2-delige workshop. In twee delen van 2,5 uur ga je aan de slag met klei om eigen unieke creaties te maken.

Deel 1: met de handen in de klei!

We starten de workshop met uitleg over klei. Hoe pak je het aan, waar moet je rekening mee houden en hoe bereik je het beste resultaat. Daarna ga je zelf aan de slag. Je maakt zelf plakken van klei als basis voor je werkstuk om vervolgens jouw creativiteit erop los te laten. Vaak geven we een seizoensgebonden thema aan de workshops ter inspiratie. 

Deel 2: decoreren en glazuren
De start van deel 2 is spannend. Hoe is jouw creatie uit de oven gekomen? Dat is altijd een verrassing en maakt het 'pottenbakken' ook zo leuk. Dan is het tijd om te decoreren. Na uitleg over kleurgebruik en glazuur ga je zelf aan de slag met kleur/patronen/glazuur.

Deze workshop bestaat uit twee delen van 2,5 uur en kost €95,- * per persoon. Dit is inclusief gebruik van klei, glazuur, gereedschappen, twee keer stoken van je werk in de keramiekoven, koffie/thee/water en iets lekkers. Na de workshop bakken we je werk af en we maken een afspraak om dit op een later moment op te halen (of we kunnen het opsturen tegen handelings- en verzendkosten van € 12,50). 

Deze workshop kan tegen meerprijs op locatie worden aangeboden. Vraag naar de mogelijkheden.

* alle genoemde prijzen zijn geldig t/m 30 juni 2023